ЦИКЛУС БЕСПЛАТНИХ ОНЛАЈН КОНЦЕРАТА „МУЗИКОМ КРОЗ МУЗЕЈ”: КОНЦЕРТ ДУА „КАПРИЦ”

Историјски музеј Србије

Трг Николе Пашића 11

Историјски музеј Србије и удружење „UNICA ART” имају задовољство да вас позову да у петак, 9. априла, са почетком од 19 часова, присуствујете деветом у низу бесплатних онлајн концерата класичне и популарне музике у оквиру циклуса „Музиком кроз музеј”, чију реализацију је помогла „Banca Intesa”.

Концерт дуа „КАПРИЦ”, који чине виолинисткиња Бојана Пантовић и харфисткиња Горана Ћургус, заинтересовани грађани ће бити у прилици да прате на званичном YouTube каналу и Facebook страници Историјског музеја Србије.

Концерт се одржава под покровитељством Министарства културе и информисања Републике Србије.

На програму су дела композитора Мануела де Фаље, Камија Сен-Санса, Габријела Пијернеа, Астора Пијацоле и Исидоре Жебељан. Особеност концерата у оквиру циклуса „Музиком кроз музеј” јесте и извођење по једне нумере изненађења српских композитора из музичке архивске грађе Историјског музеја Србије.

Јавност ће бити благовремено обавештена о терминима, извођачима и програмима наредних концерата у оквиру циклуса „Музиком кроз музеј”. Снимке концерата камерних ансамбала „Duo perfetto”, „Duo moderato”, „Београдски гудачки квартет”, „Mistik cello”, „DUO DiS” и „Дамар”, као и концерт саксофонисте Милана Савића уз клавирску сарадњу Укија Оваскаинена и концерт виолинисте Владимира Коха и пијанисткиње Тање Јаблановић, који су реализовани у претходном периоду, заинтересовани грађани могу пронаћи на званичном YouTube каналу Историјског музеја Србије.

Због актуелне епидемиолошке ситуације изазване вирусом КОВИД-19, Историјски музеј Србије ће у наредном периоду активности превасходно усмерити на организовање бесплатних онлајн садржаја, као што су концерти, предавања и виртуелне туре кроз изложбе.