ЦИКЛУС БЕСПЛАТНИХ ОНЛАЈН КОНЦЕРАТА „МУЗИКОМ КРОЗ МУЗЕЈ”: КОНЦЕРТ ДУА „SHAKE & SPEAR”

Историјски музеј Србије

Трг Николе Пашића 11

Историјски музеј Србије и удружење „UNICA ART” имају задовољство да вас позову да у четвртак 27. маја, са почетком од 19 часова, присуствујете дванаестом у низу бесплатних онлајн концерата класичне и популарне музике у оквиру циклуса „Музиком кроз музеј”, чију реализацију је помогла „Banca Intesa”.

Концерт дуа „SHAKE & SPEAR”, који чине виолиниста Иван Симеуновић и пијаниста Миливоје Вељић, заинтересовани грађани ће бити у прилици да прате на званичном YouTube каналу и Facebook страници Историјског музеја Србије.

Концерт се одржава под покровитељством Министарства културе и информисања Републике Србије.

На програму су композиције из Косовског циклуса, Свилен конац и коло свиленог конца, Сејдефу мајка буђаше, Момачко коло, сплет народних песама, Грана од бора и Пашона коло. Особеност концерата у оквиру циклуса „Музиком кроз музеј” јесте и извођење по једне нумере изненађења српских композитора из музичке архивске грађе Историјског музеја Србије.

Снимке свих до сада одржаних концерата у оквиру циклуса "Музиком кроз музеј" заинтересовани грађани могу пронаћи на званичном YouTube каналу Историјског музеја Србије.