ЦИКЛУС БЕСПЛАТНИХ ОНЛАЈН КОНЦЕРАТА “МУЗИКОМ КРОЗ МУЗЕЈ”: КОНЦЕРТ САКСОФОНИСТЕ МИЛАНА САВИЋА УЗ КЛАВИРСКУ САРАДЊУ ФИНСКОГ ПИЈАНИСТЕ УКИЈА ОВАСКАИНЕНА

Историјски музеј Србије

Трг Николе Пашића 11

Историјски музеј Србије и удружење „UNICA ART” имају част да Вас позову да у среду, 23. децембра у 19 часова присуствујете трећем у низу бесплатних онлајн концерата класичне и популарне музике у оквиру циклуса „Музиком кроз музеј”, чију реализацију је помогла „Banca Intesa”. Концерт саксофонисте Милана Савића уз клавирску сарадњу финског пијанисте Укија Оваскаинена заинтересовани грађани ће бити у прилици да прате на званичном ју-тјуб каналу и фејсбук страници Историјског музеја Србије.

Концерт се одржава под покровитељством Министарства културе и информисања Републике Србије

На програму су дела композитора Анте Гргина, Александра Глазунова и Педра Итуралде, а особеност овог концерта, као и наредних планираних за јануар идуће године, јесте извођење по једне нумере изненађења српских композитора из музичке архивске грађе Историјског музеја Србије.

Јавност ће бити благовремено обавештена о терминима, извођачима и програмима наредних концерата у оквиру циклуса „Музиком кроз музеј”.

Због актуелне епидемиолошке ситуације изазване вирусом КОВИД-19, Историјски музеј Србије ће у наредном периоду активности превасходно усмерити на организовање бесплатних онлајн садржаја, као што су концерти, предавања и виртуелне туре кроз изложбе.