ЦИКЛУС БЕСПЛАТНИХ ОНЛАЈН КОНЦЕРАТА “МУЗИКОМ КРОЗ МУЗЕЈ”: КОНЦЕРТ КАМЕРНОГ АНСАМБЛА “DUO DiS”

Историјски музеј Србије

Трг Николе Пашића 11

Историјски музеј Србије и удружење „UNICA ART” имају задовољство да вас позову да у среду, 10. марта, са почетком од 19 часова, присуствујете седмом у низу бесплатних онлајн концерата класичне и популарне музике у оквиру циклуса „Музиком кроз музеј”, чију реализацију је помогла „Banca Intesa”.

Концерт камерног ансамбла „DUO DiS”, који чине пијанисткиња Даринка Тодоров и контрабасиста Светозар Вујић, заинтересовани грађани ће бити у прилици да прате на званичном YouTube каналу и Facebook страници Историјског музеја Србије.

Концерт се одржава под покровитељством Министарства културе и информисања Републике Србије.

На програму су дела композитора Вацлава Хорејсека, Сержа Лансена и Александра Вујића. Особеност концерaта у оквиру циклуса „Музиком кроз музеј” јесте и извођење по једне нумере изненађења српских композитора из музичке архивске грађе Историјског музеја Србије.

Јавност ће бити благовремено обавештена о терминима, извођачима и програмима наредних концерата у оквиру циклуса „Музиком кроз музеј”. Снимке концерата камерних ансамбала „Duo perfetto”, „Duo moderato”, „Београдски гудачки квартет”, „Mistik cello” и „Дамар”, као и концерт саксофонисте Милана Савића уз клавирску сарадњу Укија Оваскаинена, који су реализовани у претходном периоду, заинтересовани грађани могу да пронађу на званичном YouTube каналу Историјског музеја Србије.

Због актуелне епидемиолошке ситуације изазване вирусом КОВИД-19, Историјски музеј Србије ће у наредном периоду активности превасходно усмерити на организовање бесплатних онлајн садржаја, као што су концерти, предавања и виртуелне туре кроз изложбе.