ЦИКЛУС БЕСПЛАТНИХ ОНЛАЈН КОНЦЕРАТА „МУЗИКОМ КРОЗ МУЗЕЈ”: КОНЦЕРТ КАМЕРНОГ АНСАМБЛА „БЕОГРАДСКИ ГУДАЧКИ КВАРТЕТ”

Историјски музеј Србије

Трг Николе Пашића 11

Историјски музеј Србије и удружење „UNICA ART” имају задовољство да вас позову да у среду, 27. јануара, од 19 часова присуствујете петом у низу бесплатних онлајн концерата класичне и популарне музике у оквиру циклуса „Музиком кроз музеј”, чију реализацију је помогла „Banca Intesa”. Концерт камерног ансамбла „Београдски гудачки квартет”, који чине Невенка Татић, виолина, Владимир Васиљевић, виолина, Ивана Гладовић-Ерчић, виола и Душан Стојановић, виолончело, заинтересовани грађани ће бити у прилици да прате на ју-тјуб каналу и фејсбук страници Историјског музеја Србије.

Концерт се одржава под покровитељством Министарства културе и информисања Републике Србије.

На програму су дела композитора Георга Фридриха Хендла, Александра Бородина, Ђузепеа Вердија, Дејана Деспића, Беле Бартока, Стивија Вондера и Астора Пијацоле, а особеност концерта у оквиру циклуса „Музиком кроз музеј” јесте и извођење по једне нумере изненађења српских композитора из музичке архивске грађе Историјског музеја Србије. Будући да се концерт приказује 27. јануара, нумера изненађења ће бити инспирисана празником посвећеним Светом Сави.

Јавност ће бити благовремено обавештена о терминима, извођачима и програмима наредних концерата у оквиру циклуса „Музиком кроз музеј”. Снимке концерата камерних ансамбала „Duo perfetto”, „Duo moderato” и „Дамар”, као и концерт саксофонисте Милана Савића уз клавирску сарадњу Укија Оваскаинена, који су реализовани у претходном периоду, заинтересовани грађани могу да пронађу на ју-тјуб каналу Историјског музеја Србије

Због актуелне епидемиолошке ситуације, Историјски музеј Србије ће у наредном периоду активности превасходно усмерити на организовање бесплатних онлајн садржаја, као што су концерти, предавања и виртуелне туре кроз изложбе.