ЦИКЛУС БЕСПЛАТНИХ ОНЛАЈН КОНЦЕРАТА „МУЗИКОМ КРОЗ МУЗЕЈ”: КОНЦЕРТ КАМЕРНОГ АНСАМБЛА „DUO MODERATO”

Историјски музеј Србије

Трг Николе Пашића 11

Историјски музеј Србије и удружење „UNICA ART” имају част да вас позову да у среду, 9. децембра у 19 часова присуствујете другом у низу бесплатних онлајн концерата класичне и популарне музике у оквиру циклуса „Музиком кроз музеј”, чију реализацију је помогла „Banca Intesa”. Концерт камерног ансамбла „Duo moderato”, који чине Милан Игњатовић, гитариста, и Јасмина Мима Врбанић, виолончелисткиња, заинтересовани грађани ће бити у прилици да прате на званичном ју-тјуб каналу и фејсбук страници Историјског музеја Србије.

Концерт се одржава под покровитељством Министарства културе и информисања Републике Србије.

На програму су: „Петријин венац”, „Бојарка”, „Ајде, Јано”, „Чочек”, „Ламент”, „Над Београдом”, „Румунска песма”, „Јована Лукина”, „Игра за двоје”, „Свилен конац” и „Што се боре мисли моје”, а особеност овог концерта, као и наредних планираних у оквиру циклуса „Музиком кроз музеј”, јесте извођење по једне нумере изненађења српских композитора из музичке архивске грађе Историјског музеја Србије.

Јавност ће бити благовремено обавештена о терминима, извођачима и програмима наредних концерата у оквиру циклуса „Музиком кроз музеј”.

Због актуелне епидемиолошке ситуације изазване вирусом КОВИД-19, Историјски музеј Србије ће у наредном периоду активности превасходно усмерити на организовање бесплатних онлајн садржаја, као што су концерти, предавања и виртуелне туре кроз изложбе.