ЦИКЛУС БЕСПЛАТНИХ ОНЛАЈН КОНЦЕРАТА „МУЗИКОМ КРОЗ МУЗЕЈ”: КОНЦЕРТ КАМЕРНОГ АНСАМБЛА „MISTIK CELLO”

Историјски музеј Србије

Трг Николе Пашића 11

Историјски музеј Србије и удружење „UNICA ART” имају задовољство да вас позову да у петак, 12. фебруара, са почетком од 19 часова, присуствујете шестом у низу бесплатних онлајн концерата класичне и популарне музике у оквиру циклуса „Музиком кроз музеј”, чију реализацију је помогла „Banca Intesa”.

Концерт квартета „Mistik cello”, који чине виолончелисткиње Јасмина Мима Врбанић, Невена Бусарац, Марија Пудар и Сандра Грујић, заинтересовани грађани ће бити у прилици да прате на ју-тјуб каналу и фејсбук страници Историјског музеја Србије.

Концерт се одржава под покровитељством Министарства културе и информисања Републике Србије.

На програму су дела композитора Ерика Сатија, Џејмса Хорнера, Јана Тијерсена, Астора Пијацоле, Бена Кинга, Адел, Ендрју Лојд Вебера и композиције „Sway”, „Despacito” и „Девојко мала”. Особеност концерта у оквиру циклуса „Музиком кроз музеј” јесте и извођење по једне нумере изненађења српских композитора из музичке архивске грађе Историјског музеја Србије. Будући да се концерт приказује пред Дан заљубљених, нумера изненађења биће инспирисана овим романтичним празником.

Јавност ће бити благовремено обавештена о терминима, извођачима и програмима наредних концерата у оквиру циклуса „Музиком кроз музеј”. Снимке концерата камерних ансамбала „Duo perfetto”, „Duo moderato”, „Београдски гудачки квартет и „Дамар”, као и концерт саксофонисте Милана Савића уз клавирску сарадњу Укија Оваскаинена, који су реализовани у претходном периоду, заинтересовани грађани могу пронаћи на ју-тјуб каналу Историјског музеја Србије.

Због актуелне епидемиолошке ситуације изазване вирусом КОВИД-19, Историјски музеј Србије ће у наредном периоду активности превасходно усмерити на организовање бесплатних онлајн садржаја као што су концерти, предавања и виртуелне туре кроз изложбе.