ЦИКЛУС БЕСПЛАТНИХ ОНЛАЈН КОНЦЕРАТА „МУЗИКОМ КРОЗ МУЗЕЈ”: КОНЦЕРТ КАМЕРНОГ АНСАМБЛА „ДАМАР”

Историјски музеј Србије

Трг Николе Пашића 11

Историјски музеј Србије и удружење „UNICA ART” имају задовољство да вас позову да у уторак, 12. јануара у 19 часова присуствујете четвртом у низу бесплатних онлајн концерата класичне и популарне музике у оквиру циклуса „Музиком кроз музеј”, чију реализацију је помогла „Banca Intesa”. Концерт камерног ансамбла „Дамар”, који чине обоисти Марија и Драган Лазић, заинтересовани грађани ће бити у прилици да прате на ју-тјуб каналу и фејсбук страници Историјског музеја Србије.

Концерт се одржава под покровитељством Министарства културе и информисања Републике Србије.

На програму су дела композитора Волфганга Амадеуса Моцарта, Петра Иљича Чајковског, Миколе Леонтовича, Едварда Грига, Скота Џоплина, Зекиње де Абреуа, а особеност концерата у оквиру циклуса „Музиком кроз музеј” јесте и извођење по једне нумере изненађења српских композитора из музичке архивске грађе Историјског музеја Србије.

Јавност ће бити благовремено обавештена о терминима, извођачима и програмима наредних концерата у оквиру циклуса „Музиком кроз музеј”, док снимке претходних концерата, који су реализовани током 2020. године, заинтересовани грађани могу пронаћи на ју-тјуб каналу Историјског музеја Србије.

Због актуелне епидемиолошке ситуације изазване вирусом КОВИД-19, Историјски музеј Србије ће у наредном периоду активности превасходно усмерити на организовање бесплатних онлајн садржаја, као што су концерти, предавања и виртуелне туре кроз изложбе.