ЦИКЛУС БЕСПЛАТНИХ ЛАЈВСТРИМ КОНЦЕРАТА „МУЗИКОМ КРОЗ МУЗЕЈ”: КОНЦЕРТ КАМЕРНОГ АНСАМБЛА „DUO PERFETTO”

Историјски музеј Србије

Трг Николе Пашића 11

Историјски музеј Србије и удружење „UNICA ART” имају част да вас позову да у понедељак 30. новембра у 13 часова присуствујете првом у низу бесплатних лајвстрим концерата класичне и популарне музике у оквиру циклуса „Музиком кроз музеј”, чију реализацију је помогла „Banca Intesa”. Концерт камерног ансамбла „Duo perfetto”, који чине Весна Јансенс, виолинисткиња и Душан Стојановић, виолончелиста, заинтересовани грађани ће бити у прилици да прате уживо на ју-тјуб каналу и друштвеним мрежама Историјског музеја Србије.

Концерт се одржава под покровитељством Министарства културе и информисања Републике Србије.

На програму су дела композитора Лудвига ван Бетовена, Смиљане Влајић и потпури популарних минијатура Јохана Брамса, Астора Пјацоле, Џорџа Гершвина, Скота Јоплина и Фрица Крајслера, а особеност овог концерта, као и наредних планираних до краја године (9. и 23. децембар), јесте и извођење по једне нумере изненађења од српских композитора из музичке архивске грађе Историјског музеја Србије.

Јавност ће бити благовремено обавештена о терминима, извођачима и програмима наредних концерата у оквиру циклуса „Музиком кроз музеј”.

Због актуелне епидемиолошке ситуације изазване вирусом КОВИД-19, Историјски музеј Србије ће у наредном периоду активности превасходно усмерити на организовање бесплатних лајвстрим садржаја, као што су концерти, предавања и виртуелне туре кроз изложбе.