МУЗИЧКО-СЦЕНСКИ ИГРОКАЗ ,,ШТО СЕ БОРЕ МИСЛИ МОЈЕ”

Историјски музеј Србије у сарадњи са Културно-образовним центром „Радионица под отвореним небом" од наредне недеље 22. октобра наставити са извођењем представа у аутентичном амбијенту Конака кнеза Милоша у Топчидеру у циљу промоције идеје музејског театра, афирмације традиције, културе и језика, као и неговања вредности српске историје и опште културе.

До краја новембра сваке недеље од 16 часова (22. и 29. октобар, 5, 12, 19. и 26. новембар) заинтересовани посетиоци ће имати прилику да уживају у музичко-сценском игроказу ,,Што се боре мисли моје".

Игроказ „Што се боре мисли моје" ауторке Злате Типолд је једночинка у трајању од сат времена која описује један сегмент живота кнеза Михаила Обреновића и његове супруге кнегиње Јулије Хуњади Обреновић – припрему Јулијиног рођендана на њиховом имању „Иванка" (у данашњој Словачкој). У прекрасном амбијенту летњиковца „Иванка", у атмосфери припреме рођенданског славља и очекивања гостију, кнез Михаило и кнегиња Јулија нам причају своју причу, откривају неке тајне, стрепње, али и лепе тренутке из живота.

У раскошним костимима тадашње монденске Европе и уз пратњу дивне музике Франца Листа и Корнелија Станковића, главни јунаци представе ће вас упознати са многим знаменитим личностима епохе, дочарати историјске прилике кроз интересантне анегдоте и подсетити дивних, готово заборављених песама међу којима је и „Што се боре мисли моје", коју је написао кнез Михаило Обреновић.

Драмски приказ је у извођењу глумаца Драгане Обрадовић и Небојше Ђорђевића, а реализује се у сарадњи са Културно-образовним центром „Радионица под отвореним небом".

Цена карте је 350 РСД.

Због ограниченог броја места, молимо све заинтересоване да унапред изврше резервацију на телефон: 2660-422.