КОНЦЕРТ ДАРКА ХОРВАТИЋА НА КЛАРИНЕТУ

Историјски музеј Србије

Трг Николе Пашића 11

Концерт кларинетисте Дарка Хорватића са клавирском подршком пијанисткиње Наташе Срдић Јахн одржаће се 21. новембра са почетком у 19 часова.

На програму су дела из репертоара класичне и савремене музике написане за кларинет композитора Luciano Berio, C. M. von Weber, Edison Denisow, Robert Schumann и Claude Debussy.

Концерт је у организацији Културног друштва Лада и Историјског музеја Србије и сарадњи са Центром за Развој Идеја.

Улаз је слободан.

Дарко Хорватић је рођен 1989. године у Новом Саду. Основне и мастер студије завршио је на Академији уметности Нови Сад у класи проф. мр Николе Срдића. Даље школовање наставља у Грацу на Универзитету за музику и примењену уметност, где завршава мастер студије кларинета, класа проф. Wolfgang Klinser, као и мастер студије камерне музике за дрвене дувачке инструменте, класа проф. Markus Schön.

Наташа Срдић Јахн је рођена 1981.године у Београду. Започете студије у класи проф. Дориана Лељака а потом и проф. Рите Кинке на Академији Уметности у Новом Саду наставља и завршава у класи Frank-Immo Zichnera на Hochschule für Musik “Franz Liszt” у Вајмару. Постдипломске студије камерне музике завршила је у Вајмару, у класама проф. Ulrich Beetza и Birgit Erichson, и проф. Larisse Kondratjewe, а након тога и студије клавирске педагогије.